Метки

, , , ,

Молитва ко Христу Молитва о спасении России

Господи Иисусе Христе, Боже наш! Приими от нас недостойных рабов Твоих усердное моление сие, и, простив нам вся согрешения наша, помяни всех врагов наших, ненавидящих и обидящих нас и не воздаждь им по делом их, но по велицей Твоей милости обрати их: неверных ко правоверию и благочестию, верных же во еже уклонитися от зла и творити благое. Нас же всех и церковь Твою святую всесильною Твоею крепостию от всякаго злаго обстояния милостивно избави. Отечество наше от лютых безбожник и власти их освободи, верных же рабов Твоих в скорби и печали день и нощь вопиющих к Тебе, многоболезненный вопль услыши, многомилостиве Боже наш, и изведи из нетления живот их. Подаждь же мир и тишину, любовь и утверждение и скорое примирение людям Твоим, ихже честною Твоею кровию искупил еси. Но и отступившим от Тебе и Тебе не ищущим явлен буди, во еже ни единому от них погибнути, но всем им спастися и в разум истины приити, да вси в согласном единомыслии и в непрестанной любви прославят пречестное имя Твое, терпеливодушне, незлобиве Господи, во веки веков. Аминь.

 Собор державных Царей и Князей РусскихМолитва о даровании православного царства

Господи Боже наш, со умилением и воздыханием и с тугою сердечною приступаем к Тебе и припадаем Ти и в болезни духа вопием: согрешихом, беззаконновахом, неправдовахом пред Тобою, дары Твоя: церкве благолепие, плодов изобилие, воздухов благорастворение, земли многоплодие, ихже Святей Руси даровал еси царством самодержавным, в небрежении прияхом и благодарения Тебе, Владыце и Щедродателю нашему, не воздахом, паче же отрекохомся владычества Твоего, егоже чрез помазанника Твоего и царство православное утвердил еси. Возлюбихом земная паче небесных и временная паче вечных, и обою лишихомся. Возлюбихом волю свою паче Твоея творити и тем врагу поработихомся. Исповедуем же яко истинную и судом навел еси вся сия на ны грех ради наших. Помяни, Господи, и речения пророк Твоих новых, ихже в земли русской прославил еси в последняя времена сия, яко даруеши людям Твоим на малое время последнее паки оплот крепок и стену недвижиму, царя самодержавна, помазанника Твоего благословеннаго. Сия же паки вемы, яко несть дар сей от человек, ниже от многомятежных похотений их даруется, но могуществом Твоим и волею и благим промышлением Твоим устрояется. Темже и вопием Ти со слезами: воздвигни нам вожди духовныя, мужы в силе Илии и Еноха, да воля Твоя от них возвещаема непреложно совершится, нашу же волю падшую и греховную отлагаем зде пред Тобою. И аще благоволиши милостивно призрети на ны, недостойныя рабы Твоя, Сам, Владыко, укажи нам избраннаго Твоего самодержца, помазанием же Божественным на служение царское всеми дарами духовными снабди его. Аминь.

 Молитва о даровании православного Царя

Царь мученик Николай ВторойГосподи Иисусе Христе, Сыне Божий! Молитв ради Пречистыя Твоея Матере Приснодевы Марии, святаго Боговенчанного царя Николая Искупителя за грехи народа Российскаго, Святаго Николая угодника Мир Ликийских Чудотворца, святых новомучеников Российских, пострадавших за Веру, Царя и Отечество от богоборческой власти, святых Великой династии Рюриковичей и Дома Романовых, святаго пророка царя Давида, всех святых помилуй нас, спаси и возроди Православную Русь Святую!

Даруй нам Государя Царя Православного — Помазанника Твоего. Прости за отступление от Соборной клятвы верного служения избраннику Божьему, родоначальнику династии Царю Михаилу Романову из рода в род!

Прости, что забыли, кто будет против сего, проклянется Богом в веке сем и будущем, прости прародительский грех цареубийства и прими покаяние за грехи наши. Аминь.

 ПравославиеМолитва за Святую Церковь и Отечество

Господи Боже наш, великий многомилостивый! Во умилении сердец наших смиренно молимся Тебе: сохрани под кровом Твоея благости от всякого злаго обстояния Святую Церковь Твою, Богомхранимую страну нашу и нас верных чад Ея. Огради нас на всех путех наших святыми Твоими Ангелы. Исполни нас долготою дний и крепостию сил, да совершим вся во славу Твою, во благо Святыя Церкве Твоея и Отечества нашего. Мы же, всеблагому Твоему промышлению о нас радующеся, на всяк день и час благословим и прославим всесвятое Имя Твое, Отца, и Сына, и Святаго Духа. Аминь.

МОЛИТВА БЛАГОДАРСТВЕННАЯ

пост 2Слава Тебе, Господи, что Ты нас не забыл, не прогневался на нас, не погубил, а милостиво к Себе приблизил через скорби, особенно нас ценной наградой наградил: скорбями, бедами, болезнями, презрением и поношением, клеветой и всякой обидой и лишением спокойной, радостной жизни.
И да будет на все Твоя святая воля.
Достойно и праведно взыщи с нас в сей жизни, но избави вечного мучения, не лиши нас вечной блаженной жизни.
Помяни нас во Царстве Твоем.
Веруем и уповаем на Твое великое милосердие.
Не порази нас внезапной смертью, но даруй прежде конца покаяние.
Слава Богу за все.

Буди имя Господне благословенно отныне и до века. Аминь.

 По книге: «Житие, пророчества, акафисты и каноны святым царственным мученикам». Русь Самодержавная, 2005 г.

Царь