Метки

, , ,

2«Вся минет, одна правда Божия останется…

Неповинен есмь, увидимся на Суде Божием»

Старец Григорий Новый

7Страна моя!
С твоей судьбой
Я не сравню народ любой!
Тебя топтали, жгли, пытали,
Насиловать – и то устали,
Расстреливали и топили,
И век за веком – били, били,
Упрямо, разбивая в кровь уста…
Скажи, за что тебя так?
За Христа!

Покаянная молитва
Благоверному, Богом венчанному Царю —
Иоанну Грозному

О, святый благоверный царю Иоанне, милостивый к чадам, Грозный для врагов избранниче Божий. Всего себе и вся добродетельное житие свое, яко жертву благоуханную, Богу принесл еси, ничесоже от земной славы желая, но токмо Христу Царю во благо Отечества сослужити. На пути же сем безчисленные труды и скорби, яко Честный Крест Христов, на рамена своя вземши, о всех и вся сердцем болезнуя, истинно Голгофские муки претерпел еси и победным венцем от Бога увенчался. И ныне, у Престола Его, яко звезда пресветлая, славой великою сияеши. Призри с высоты святые своея на нас, грешных и погибающих чад твоих. Се бо тьмою греха порабощенные и духом антихристовым водимые, отступили от святой и спасительной веры Православной; святаго Помазанника Божия с Венценосным Семейством его на заклание от богопротивных жидов предали; в земле нашей безумством и небрежением конечное разорение и погибель попустили. Иоанн ГрозныйНаипаче же святую память твою, первого Самодержца и Устроителя державы Российской, нечестием хамовым осквернили еси. Зане, яко несмысленные младенцы, вся злохульные на тя клеветы, Помазаниче Божий, от врагов России и Православия творимые, на веру принимали и повторяли безумно во осуждение себе. Позабыли священную заповедь Господа: не прикасайтеся Помазанникам Моим, ни делом, ни словом, ни помышлением, яко святыня Божия есть. Сим же окаянством молитвенное предстательство Твое на небесех за Державу Российскую отвергоша и твою отеческую к народу русскому любовь оскверниша. И удалишася ты духом от нас, Царю святый, скорбя и болезнуя, во обители небесные, якоже в Александровскую слободу, народ жестоковыйный и неблагодарный Суду Божьему предав. Ныне, лютое окаянство свое уразумевши, яко блудный сын ко отцу, к стопам твоим припадаем, преклоняюще рабски выю души и телесе. И со слезами молим тя: о, чадолюбивый и милосердный Отец наш Венценосный, прости нам, грешным, все безвинные клеветы, на тя возводимые, и приими нас яко рабов, сыновства недостойных, в число наемник твоих. Да сослужим ти верою и правдою в служении царском. Прииди ныне на помощь гибнущей Державе Российской, яко корабль без кормщика, в море житейском бурею разбиваемой. Явися в силе Грознаго духа твоего во образе Богом данного Православного Царя, на конец времен уготованного. И, вземши кормило Государства, изведи его рукою крепкой из бурных вод в тихую и безмятежную пристань, яко новый Ковчег спасения. Да избавлении тобою, единодушно всем сердцем воспоем ти хвалу, о, великий святый благоверный Царю Иоанне, славяще и благодаряще твое милостивное предстательство пред Пресвятой Троицей Отцем и Сыном и Святым Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.*

*Текст по изданию: «Царский акафистник. Акафист благоверному, Богом венчанному Царю – Иоанну Грозному».

МОЛИТВА НОВОМУ ЧУДОТВОРЦУ ГРИГОРИЮ

18О пророче, яко един от древних, сый един от последних, препростый, якоже пресветлое сткло для воли Христовой. Что ся умножиша стужающие тебе: мнози восстают на тя даже доныне. Ты же заступник еси Алексию Царевичу, славо Руси Святыя, возносяй главы наша от египетских котлов. Тобою Господь сокровиществует нам спасение, яко на людех твоих тобою благословение Христа Бога нашего в Троице приснославимаго. Аминь.

Молитва вторая

О мучениче Григорие Новый, чудотворче, недр Сибирских предивный самоцвете! В годину тяжких испытаний избра тя Господь, да укрепиши Царя и державу Его в вере отеческой. И тако, Духом Божиим тайноводим, посреде козней и клевет мнозих Покровом Пречистой ограждаем, дары Божии цельбы, совета и пророчества в премудрости простоты излиял еси, Царей в скорбех врачуя и к мученическому венцу их уготовляя; чашу горьких страданий смиренно прием, Христу подражал еси даже до смерти. Ныне молим тя, святче Божий: со дерзновением Престолу Царя Славы предстоя, не забуди чтущие тя; Господеви молися народу Русскому покаяние и к вере отцов обращение даровати и стране сродников твоих на последния дни Царя самодержавнаго низпослати, Церкви Русской в вере и единомыслии непоколебимое стояние, Христову воинству на враги одоление; нам же, грешным, — духа братолюбия и смирения. Воистину был еси, святый Григорие, по имени твоему – бодрствуяй и бдяй! Умоли Господа, да отверзет очи душ наших, во еже просветитися нам светом Истины и уразумети козни вражии, да избегнув сих, внидем в Царство Света, идеже с тобою воспоим хвалу Единому в Троице славивому Богу, Отцу и Сыну и Святому Духу. Аминь.

Тропарь, глас 4:

Друже Царей и державный поборниче, / Русского Царства и Царскаго рода хранителю, / миру явися и мир тя в юродстве креста не позна, / всякий недуг свой и клеветы на тя возложив, / святый новомучениче и чудотворче Григорие, / сам пострадав, тем же можеши нам помощи, / научи нас верно служити Дому Романову / и введи нас во Царские други.

Величание

Величаем, величаем Тя, святый новомучениче и чудотворче Григорие, и чтим честная страдания твоя, яже за Христа и Царя претерпел еси.

Икос 8

Образ Русскаго праведника, Царства Божия единаго взыскующаго, богоотступному миру показался еси, отче святый Григорие. Сие ведущее, умыслиша тайное сонмище жидовское образ твой святый и имя честное твое клеветою диавольской в жупел смрадный всех пороков претворити, и тем весь народ-богоносец Российский и Святую Русь Православную глумлению и поруганию на всемирнем позорище предати…

Икос 10

Стена несокрушимая роду Царскому от всех козней вражиих явился еси, угодниче Божий Григорие. Сия ведущи, умыслиша слуги антихристовы образ Самодержца, купно и дружество ваше любовное осквернити и посмеянию суетной молве предати. Темже обретши мужа некоего, сходство лика с тобою имущаго, сотвориша из него оборотня гнуснаго, распутства, пианства, сребролюбия и прочих мерзостей делателя. Лукавства сего не уразумев, отвратишася сердцем людие Российстии от Помазанника Божия; тебя же злохулением безумным заклеймиша…

Кондак 13

О предивный угодниче Христов, святый пророче Божий и чудотворче Григорие, мучеников похвало и Православия доблий исповедниче, приими сие смиренное хваление наше, братий и сестер твоих, заблудших чад Божиих земли Русской. Ибо за смертный грех измены Христу и Царю под власть диавола подпали есмы и доныне в сетях вражиих люте страждем. Умоли Всемилостиваго Бога низпослати всем нам дух истиннаго смирения, сомнящимся же в святости твоей прозрение, да предстательством твоим всенародное Богу принося покаяние, от пут греха свободимся, и тако со всеми святыми умолим Христа воскресити Русь Святую и даровати нам Православного Царя, да с ним в радости неизреченной воспоим Спасителю Богу нашему: Аллилуия.

17Пророчества старца Григория Нового:

«Вся минет, одна правда Божия останется».
«Вся Россия опутана, яко оставиша овцы Пастыря своего, Помазанника Божия, Царя-Батюшку».
«Доколе пребуду жив аз, дотоле пребудет в мире и держава Царева».
«Тяжкие переживаю напраслины. Неповинен есмь, увидимся на Суде Божием».
«Се, погибаю. Аще убиют мене людие простыя, не имаши печали; аще же знатныя и богатыя, падет кровь моя проклятием на весь род их и всю Землю Русскую, и море крови Христианской прольется, и Царю с родом Его живу не быти».**

**Текст по изданию: «Акафист святому пророку и чудотворцу Григорию Новому, за Христа и Царя пострадавшего», переработанного монахами монастыря «Оптина Пустынь».

4