Метки

, , , ,

Икона в Донском монастыре Храм св Тихона
ЦАРСТВЕННЫМ МУЧЕНИКАМ
Тропарь, глас 4

Днесь, благовернии людие, светло почтим / седмерицу честную царственных страстотерпец, / Христову едину домашнюю Церковь: / Николая и Александру, / Алексия, Ольгу, Татиану, Марию и Анастасию. / Тии бо, уз и страданий многоразличных не убоявшеся, / от богоборных смерть и поругание телес прияша / и дерзновение ко Господу в молитве улучиша. / Сего ради к ним с любовию возопиим: / о святии страстотерпцы, / гласу покаяния и стенанию народа нашего вонмите, / землю Российскую в любви к Православию утвердите, / от междоусобныя брани сохраните, / мир мирови у Бога испросите / и душам нашим велию милость.

Николай Александрович 2

Тропарь

святому Царю мученику и страстотерпцу

Николаю II, глас 5:

Царства земнаго лишение,  узы и страдания многоразличныя кротко претерпел еси, свидетельствовав о Христе даже до смерти от богоборцев, страстотерпче великий Боговенчанный царю Николае, сего ради мученическим венцем на небесех венча тя с царицею, и чады, и слуги твоими Христос Бог, Его же моли помиловати страну Российскую и спасти души наша.

Николай Александра Святая Царица мученица Александра Новая

Тропарь

святой Благоверной

Царице Александре, глас 3:

Призва тя Господь от чуждыя земли, святая благоверная мученице Царице Александро. Православную веру всем сердцем возлюбила еси, с ангельской кротостию горькую чашу страданий с Россией испила еси. Темже у Престола Вседежителева предстоиши с преподобномученицею сестрою, Государем и чады, с ними же моли о нас, чтущих святую память твою.

Сестры

Тропарь

святым Благоверным Царевнам Ольге, Татиане,

Марии и Анастасии, глас 4

Небесные голубицы, святые отроковицы: Ольго, Татиано, Марие, Анастасие, сестрами милосердия в час испытаний России послужившии, поношения, заточение и смерть от народа своего с кротостию приемшии, темже души ваши Христу уневестившии. Ныне страждущей стране нашей сестры милосердия явилися есте, исцеляя всякий недуг и всякую язю в людех своих. С Государем, Государыней и Царевичем святым спасительным Крестом землю нашу осеняете, мы же со слезами и любовию молим вас: спасайте нас молитвами вашими, невесты Христовы непорочнии.

Алексей Николаевич

Тропарь

святому Благоверному Царевичу Алексию, глас 1

Благословенное чадо лозы добродетельной, с младенчества страданиями на крест восшедый, душу яко чистое небо имевый, и сердце – пламень к Богу горящий, святый благоверный Царевичу Алексие, с родители мужески пострадавый во искупление грехов народа Российскаго. Ныне же небесною трапезой наслаждаешися, выну Богу вопия: Господи, помилуй землю Русскую.