Метки

,

Заявление о незаконности требований изменить штамп в паспорте для получения пенсии

Статьей 58 Конституции Украины предусмотрено, что законы и другие нормативно-правовые акты не имеют обратного действия во времени, и, следовательно, решение суда, относительно права осуществлять все платежи без ИНН, которое было принято на основании действующих законов Украины, не имеет обратного действия во времени. И, т.о. штамп в паспорте с отметкой «по суду», является законным, какие бы изменения в законодательстве за это время не происходили. Тоже касается и отметки о праве осуществлять платежи без ИНН, которую поставили в отделении милиции (будьте внимательны — предоставленное ниже заявление в ПФ о законности старого штампа, поставленного в отделении милиции. Если Ваш случай — по суду, тогда вручную поменяйте два абзаца, отмеченные звёздочками, на абзацы, приведенные внизу страницы).*
Поэтому если Вас для получения пенсии будут вынуждать поменять штамп в паспорте на новый, «более законный», и убеждать, что юридически правильно сейчас, после принятия новых законов, только пойти в налоговую инспекцию и поставить новый штамп у них, то знайте, что это не так. — Ваш старый штамп до сих пор является законным, согласно 58 статье Конституции, и менять его нельзя, так как новый штамп, который ставят сейчас в налоговой инспекции «по серии и номеру паспорта» также является идентификатором личности, и пользоваться им нельзя.

____________________________________________
____________________________________________
(найменування органу Пенсійного фонду України)

Адреса_____________________________________
___________________________тел._____________

____________________________________________
____________________________________________
Адреса:____________________________________
____________________________________________
Індекс____________________тел. _____________

ЗАЯВА

до Пенсійного фонду про незаконність вимог змінити штамп у паспорті для отримання пенсії

Я, _________________________________________________________,
стосовно вимоги проставлення штампу «має право здійснювати усі платежі за серією та номером паспорта» в моєму паспорті з метою начислення мені заробленої мною пенсії за віком, інформую Вас, що згідно з Конституцією України право на отримання заробленої мною пенсії є невідчужуваним і не може залежати від наявності чи відсутності штампу в моєму паспорті.
В разі, якщо відомчі акти не відповідають Основному Закону держави, вони мають бути приведені у відповідність до нього. Цей принцип верховенства права є фундаментальним.
Повідомляю про неможливість нової відмітки у моєму паспорті про право здійснювати усі платежі за серією та номером паспорта.
В моєму паспорті в відділенні ______________________ міліціі «____»____________ /________р. проставлено штамп про право здійснювати всі платежі без ІПН. Цей штамп є дійсним.*
Статтею 58 Конституції України передбачено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи.
Штамп у моєму паспорті з відміткою про моє право здійснювати усі платежі без ІПН було прийнято на підставі чинних законів України. Це право не має зворотної дії в часі.*
Крім того, pгідно абз. 6 п. 5 ст. 70 Податкового кодексу України я несу відповідальність за достовірність поданої мною інформації. Я не можу підписати бланк документа, запропонований мені для заповнення, а саме повідомлення за формою №1П, оскільки він містить недостовірну для мене інформацію.
Вищевказана форма №1П передбачає повідомлення про мою відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки. Але у мене немає такого номера, про відмову від нього свідчить проставлена у моєму паспорті відмітка від ____ _____________ _______ р.
Жодний пункт жодної статті чинного ПКУ не зобов’язує мене реєструватись повторно.
Обов’язок реєстрації згідно з абз.1, 2 п. 5 ст. 70 ПКУ покладається на особу, «для якої раніше не формувалася облікова картка платника податків та яка не включена до Державного реєстру», а стосовно мене така картка раніше формувалась.
П. 1.1. Ст.1 Податкового кодексу України визначає, що «Податковий кодекс України регулює відносини, що виникають (а не виникли раніше) у сфері справляння податків і зборів…»
Згідно Cт.19 Конституції України, «Правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством. Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».
З метою виконання Ваших функціональних повноважень в рамках чинного законодавства України, а саме нарахування пенсії за віком, мною надані усі необхідні дані.
Проте я не надаю згоди на обробку моїх даних за серією та номером паспорта (які за спеціальним алгоритмом переводяться в цифровий ідентифікатор особи) замість мого імені. Це ображає мої релігійні почуття та взагалі гідність мене як особистості.
Усвідомлюючи технологічну необхідність в автоматизації системи обліку, в т.ч. в сфері соціального забезпечення, я виступаю категорично проти заміни її на тотальну систему ідентифікації людей.
Зазначу, що на Нюрнберзькому процесі (20.11.1945 р. – 1.10.1946 р.) Міжнародний військовий трибунал в числі інших злочинів нацизму визнав практику присвоєння людям номерів і таврування цими номерами людей злочином проти людяності, що не має терміну давності.
Як законослухняна громадянка, я стою за суворе дотримання принципів та норм Конституції України.
Невиконання Вами вимог законодавства є порушенням Конституції України, Міжнародного пакту про громадянські і політичні права та законодавства України.

З повагою

Підпис______________ ПІБ _____________________________________

Дата _______________

 

 

 

 

* В моєму паспорті рішенням ________суду _______________ від __________ (копія додається) проставлено печатку про право здійснювати всі платежі без ІПН. Ця печатка є дійсною.

* Рішення суду щодо мого права здійснювати усі платежі без ІПН було прийнято на підставі чинних законів України. Це судове рішення не має зворотної дії в часі.