Метки

, ,

Вопрос: Доброго дня! Скажіть будь-ласка, в школі запроваджують обов’язковий температурний скринінг безконтактними термометрами щодня, чи можливо вимагати міряти звичайним градусником? Якщо я не хочу щоб мою дитину 9-ти років щодня через лазер пропускали, то обов’язково писати заяву, чи твердо наполягати? Переживаю, що вони через силу скануватимуть. Взагалі, православні, що не мають декларацію, навіть меддогляд не можуть пройти, ні собі, ні дітям…

Якщо в них така ситуація, що звичайних термометрів немає, то я готова купити і подарувати. Воно то так, можна міряти звичайним, проте в принципі, мало людей чинять опір. В мене старша дитина в училищі одразу попередила, що не дасть себе лазерним міряти, тому носить з собою звичайний. Поговорили та звикли. А от з меншими дітками трудніше, свідомість в них ще не та, тому потрібна підтримка.

Ответ: Вам нужно будет предоставить заявление на имя директора школы, — согл.ст.43 ЗУ Основы законодательства об охране здоровья, — все медицинские процедуры, в т.ч. профилактика, диагностика, куда и скрининг и тестирование относятся, проводятся только добровольно, с информированного согласия пациента, или родителей за детей до их совершеннолетия. А если им действительно надо температуру тела измерить, то это можно и обычным термометром сделать.

А вообще радует, что хоть кто-то сопротивляется, вот как Ваша дочка, например. Не боится быть «белой вороной», не как все, — это очень хорошо, — верующая девочка, наверное? И здесь на самом деле главное не заявление, можно и без него обойтись, в конце концов о 53 статьи Конституции все знают, — главное Ваша твердая воля и нежелание идти на уступки системе, когда мы видим как продавливаются всякие сомнительные медицинские процедуры в нашу жизнь, в ультимативной форме вводится, кроме температурного скрининга, еще и тестирование, а ведь в это все вкладываются огромные деньги (с какой целью, кому это надо?). А если учитывать, что дети практически не болеют коронавирусом, их иммунитет прекрасно с ним справляется, и маски им не нужны, от них только вред здоровью, как и взрослым, то нужно смелее защищать их права, не быть родителям безгласными, поднимать этот вопрос (о вреде ношения масок, или ежедневного скрининга), чтобы и учителя понимали в чем они участвуют, и не подходили к этим вопросам безответственно и фанатично.

Заявление

Директору школи № ________________________
___________________________________________
___________________________________________
(ПІБ директора)
Адреса____________________________________
____________________________тел.___________
___________________________________________
(ПІБ дитини)
___________________________________________
(ПІБ батька або матері)
Адреса_____________________________________
___________________________тел.____________

ЗАЯВА
про заборону проводити температурний скринінг безконтактним термометром дитині

Керуючись Конституцією України, та Сiмейним кодексом України, згiдно якого, «якщо дитина не може самостiйно здiйснювати свої права, цi права здiйснюють батьки» (ст.14), я (мати/батько, потрібне підкресліть) ___________________________________________________________(ПІБ) звертаюсь в iнтересах моєї неповнолiтньої дитини __________________________________________________________ (ПІБ) з наступним.
Вiдповiдно до Конституції України «Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй. Норми Конституції України є нормами прямої дії» (ст.8); «конституційні права і свободи гарантуються і не можуть бути скасовані. При прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод» (ст.22).
Відповідно до ч.1 ст.19 Конституції: «Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством»; «Кожен має право на повагу до його гідності… Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам» (ст.28 Конституції); «Кожна людина має право на свободу…» (ст.29); «Кожен має право на освіту» (ст.53), а також враховуючи ч.2 ст.3 Закону України «Про освіту», — «в Україні створюються рівні умови доступу до освіти. Ніхто не може бути обмежений у праві на здобуття освіти. Право на освіту гарантується незалежно від віку, …стану здоров’я, інвалідності, громадянства, національності, політичних, релігійних чи інших переконань».
А також згідно ст.43 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я»: «Згода інформованого пацієнта необхідна для застосування методів діагностики, профілактики та лікування. Щодо пацієнта віком до 14 років (малолітнього пацієнта)… медичне втручання здійснюється за згодою його законних представників (батьків)».
Зважаючи на вищевикладене, —
ЗАБОРОНЯЮ
проводити щоденний температурний скринінг безконтактним термометром моїй дитині _______________________ (ПІБ дитини), та будь-які інші сумнівні процедури діагностики та профілактики, тестування, вакцинування, та тому подібне, без моєї письмової згоди на те.
Моя відмова надати згоду на безконтактний скринінг моєї дитини не може бути причиною у відмові їй в праві на освіту, згідно 8, 19, 22, 28, 29, та 53 статей Конституції України.

З повагою,
Підпис ________________ ПІБ ______________________________
Дата _________________